wz

Srnec lesný

 

Patrí medzi naše najväčšie lesné živočíchy.

Je bylinožravý a prežúvavý.

Srny a srnce majú výborný sluch a zrak. Rýchlo utekajú na tenkých nohách ukončenými dvoma prstami s čiernym kopytom. Srnec má na hlave parohy. Na jeseň ich zhadzuje a na jar mu narastú nové.

 

 

Odkazy
Fotogaléria http://www.naturfoto.sk/index.php?go=gallery&category=2
Iné zdroje http://home.gamca.sk/%7E3Sobotova/OHZ.html

http://www.glstn.sk/studenti/tatry/fauna.html

© Aktualizované
25.11.2009